Drage prijateljice in prijatelji,
Vremenska napoved za ta teden je izredno slaba in izvedba pohoda na Prižnico v soboto bi bila zelo tvegana. Po skupnem posvetu z organizatorji prelagamo pohod na nov termin, verjetno pomladi 2018. O novem terminu vas bomo pravočasno obvestili.
Lepo pozdravljeni.
TD Korada
____________________________________________________
Turistično društvo Korada, društvo Soška fronta Nova Gorica, taborniki Rod Odporne Želve, Območno združenje Zveze veteranov vojne za Slovenijo Kanal in Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Deskle, vas vabimo na pohod po krožni poti po Spominskem parku Prižnica – kota 383, v soboto 16. decembra 2017 ob 10. uri.
Z Ladišča, kjer lahko tudi parkirate, se bomo napotili do drugega ovinka ceste iz Plav proti Paljevemu. Tam bomo zavili na pešpot, ki pripelje do prve točke ogleda – italijanskega korita. Pot bomo nadaljevali proti ostalinam velike italijanske barake v bližini kaverne brigade Avellino. Povzpeli se bomo do obvezovališča ranjencev in si proti vrhu ogledali sklop manjših kavern in utrjenih položajev.
Na vrhu Prižnice bomo imeli kratek počitek. Po začetku spuščanja z vrha Prižnice proti Sv. Kvirinu bomo naleteli na sklop avstrijskih kavern in povezovalnih jarkov.
Ustavili se bomo pri cerkvici Sv. Kvirina in se spustili do cerkvice Sv. Alojzija v Plavah, kjer bo vojaški vikar Slovenske vojske imel spominsko mašo za padle v vojnah, okrog 13. ure. Pohod bomo zaključili v Plavah na Ladišču, kjer se bomo okrepčali in družili.
Prosimo, če vašo udeležbo, za lažjo organizacijo, sporočite predstavnikom organizatorjev.
Prisrčno vabljeni.
Veselimo se vaše družbe!