V nedeljo 19. junija 2016 smo se ob 14:00 napotili z Ladišča v Plavah na Korado. Cel teden so nas je dež in slabe napovedi preizkušali, a se nismo dali.

Pohod smo začeli ob 14:05 in se napotili proti cerkvi sv. Janeza Krstnika v Plavah, kjer nas je čakala večina pohodnikov. Med potjo sta se nam pridružila še dva pohodnika. Tempo vzpona je bil letos optimalen. Med potjo smo se na par točkah zbrali, okrepčali in ogledali lepe razglede.

Okrog 17-tih smo prispeli do zavetišča na Koradi, kjer smo se okrepčali in srečali tudi sokrajane.

Okrog 17:30 smo se začeli spuščati proti dolini. Ustavili smo se ob cerkvi sv. Janeza Krstnika v Plavah, kjer smo naredili še eno "gasilsko"

Okrog 20-ih smo prispeli na Ladišče, kjer nas je sprejela Lojzka in topel obrok. Kasneje so se nam pridružili tudi drugi krajani.

Nekaj pred 21-to smo se napotili prižgati kres, ki so ga, dan prej, pripravili vodniki društva tabornikov Rod odporne želve Anhovo. Kres je lepo zagorel in nas kar dobro grel. Kljub temu smo ob kresu tudi zaplesali.

Druženje smo nadaljevali ob klepetu, glasbi in plesu. Ko je kres dogorel, smo se odpravili proti domu.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste se udeležili pohoda, ter vsem, ki ste nam pomagali, da smo pohod izpeljali (SENG, taborniki, Zoran, Lojzka, Fructal, občina Kanal ob Soči).

Pohod bomo organizirali tudi naslednje leto, praviloma na nedeljo, najbližjo poletnemu solsticiju.
Pridružite se nam!

  • Ustvarjeno: 27.06.2016
  • Dodal: Luka Goljevscek
  • Število slik: 64
  • Število ogledov: 1401