Pohod po Spominskem parku Prižnica in sveta maša pri sv. Alojziju v Plavah

V soboto 11. decembra 2021 smo uspeli izvesti pohod po Spominskem parku Prižnica s sveto mašo pri cerkvici sv. Alojzija v Plavah.
Pri koči na Ladišču se nas je zbralo okrog 20 iz raznih krajev Slovenije in Italije. Napotili smo se preko mostu na levi breg Soče, v Plave na "wn krej". Tam nas je pričakala Karmen s kavico za na pot. Po kratkem postanku smo nadaljevali do začetka Spominskega parka Prižnica. Počasi smo se vzpenjali po "italijanski" strani, si ogledovali kaverne in ostaline ter delili zgodbe, v slovenščini in italijanščini. Na vrhu kote 383 smo zadihali, se okrepčali in nadaljevali do sv. Kvirina, kjer smo si lahko ogledali notranjost cerkve in preizkusili njeno akustiko s priložnostno pesmijo. V dolino se nam je že mudilo, ker se je bližala 13. ura, ko naj bi se začela sveta maša. Previdno smo se spustili in prišli z manjšo zamudo do cerkvice sv. Alojzija, kjer nas je že čakal namestnik vojaškega vikarja. Odprli smo cerkev, pripravili oltar in vojaški duhovnik nam je posvetil sveto mašo vsem padlim v vojnah.
Po maši smo se zopet odpravili v Plave na "wn krej", kjer smo se ogreli s pasuljem in delili občutke s pohoda. Zaželeli smo si lepe praznike, srečo in zdravje ter se razšli z upanjem na ponovno srečanje.
V spodnji povezavi so nekateri utrinki s pohoda
Srečno